Galathea speelt in / doet mee bij recreatief zwemmen in het Sportpark aan de Sluiskade noordzijde. Nu het zwembad weer open is heeft het parkteam activiteiten opgezet om de jeugd weer in beweging te krijgen. Aan ons is gevraagd of Galathea daar aan mee kan doen.

Ja, Galathea, dat doen we! Het is voor ons mooi om de club onder de aandacht te brengen bij deze doelgroep. Middels voorintekening konden de zwemmers aangeven of zij wilden deelnemen aan 1 van onze clinics.

Op maandag 16 augustus lagen wij met een aantal instructeurs en duik-begeleiders in het water. Om half 2 vertrokken wij met een kar vol duikmateriaal richting zwembad. Wouter (OnderWaterHockey) was daar ook met 2 teamleden en gewapend met puck, cap, handschoen en veel stick ‘s. Hij nam de ow-Hockeyers voor zijn rekening.

Karel verzorgde de instructie voor de duikers op het droge. Veiligheid, werking uitrusting, klaren en handsignalen werden behandeld. Badmeester en ouders luisterden aandachtig mee.

Op het moment dat wij de eerste 4 duikers met de fles op aan de badrand hadden gezet werd extra belangstelling geprikkeld bij andere zwemmers. Zij dachten: “dat wil ik ook !”. Zo groeide onze deelnemersgroep tot wel 30 meisjes en jongens. Dit aantal konden wij aan doordat Arjan-O , Gerard en Joke ons kwamen versterken. Ons echtpaar Timmer hielp de jeugd met uitrusting te water en er weer uit en Arjan nam duikers samen met ons mee onder het wateroppervlak.

Een hele belevenis voor ze. Na een uur vond er een uitwisseling plaats. Hockeyers wilde duiken en duikers wilde hockeyen. Snel formeerde Wouter 2 teams om het spelelement te verhogen. 4 pucks op 160 cm diep, 4 deelnemers aan elke zijde van het bad en af, zwemmen en duiken naar de puck, wie heeft hem het eerst op de stick.

De duikers keken rond met sprankelende ogen en kwamen enthousiast boven.

Instructie aan de waterkant

Aanstaande vrijdag 20 augustus om 10.00 doen we weer hetzelfde. Tot ongeveer 14.00 uur. Ben jij er dan ook bij?