Opleiding 3 sters

NOB 3* duikopleiding Op naar je 3de ster

Je duikt nu alweer een tijdje en je merkt dat het je het steeds gaat boeien . Je vindt het zo leuk dat je er graag verder in wilt gaan en je bent klaar voor de volgende stap in je duik-carrière: je gaat voor de DERDE STER 🌟

Verdieping

De 3* opleiding is een leergang van verdieping. Je gaat de puntjes op de i zetten voor wat de beheersing van de duikvaardigheden betreft. Je gaat verkennen welke rollen je als 3* duiker kunt hebben. Van adviseur of assistent tot coördinator bij problemen.

We werken aan de hand van het boek 📗 NOB 3 * duiker – begeleiden van duikers. Je leest achtergronden bij wat je tot nu toe als vaste gegevens hebt aangenomen, onder meer met betrekking tot je duikplanning. Dat gaat dat je in de 3 sters leren begrijpen en er mee werken.

Hoofdstuk drie van het boek is een naslag werk met informatie over je duikuitrusting. Dat is geen lesstof maar leerstof. Het biedt een basis voor je eigen keuzes , maar ook voor je rol als adviseur naar minder ervaren duikers.

Deze opleiding kan een opstap zijn richting het brevet van “Duikbegeleider” of het instructeur schap. Dat hoeft niet, het kan.

Als 3*-duiker heb je onbeperkte mogelijkheden om in en buiten Nederland te duiken .Bij daglicht of ‘s nachts, al dan niet in stromend water.
En je kan deelnemen aan alle specialisaties /vervolgopleidingen. Het 3ster brevet kan worden aangevraagd bij 60 of meer gelogde buitenwater-duiken.

Coördinator 3*

Dat is Karel Wijermars, hij begeleid je door het traject. Zo gewenst vraagt hij op onderdelen assistentie van collega instructeurs/ duikbegeleiders.

Een vierde ster 🌟

Master Scuba Diver .

Heb je 250 gelogde-duiken en 6 specialties behaald , dan kan KAREL het 4* brevet voor je aanvragen. Een verzameling van specialisaties en duikervaring. Bij het 4*- duikbrevet hoort geen aparte opleiding.