Zomers Almelo: Een Succesvol Evenement met de Bijdrage van OWSV Galathea

Zomers Almelo, voorheen bekend als het Havenfestival, was dit jaar wederom een groot succes. Dit evenement, dat zich richt op diverse activiteiten in, op en rond het water, werd nog spectaculairder gemaakt door de bijdragen van verschillende organisaties, waaronder OWSV Galathea.
Tijdens het festival heeft OWSV Galathea actief deelgenomen aan verschillende activiteiten. Op zaterdag hielpen onze vrijwilligers met het opbouwen van de kraampjes, waarbij de opbouw van de kramen soepel verliep dankzij hun inspanningen.

Een van de hoogtepunten van de dag was het magneetvissen, dat veel belangstelling trok en een groot succes was onder de bezoekers. Galathea had 30 vissen, van metaal, uitgezet in het kanaal voor het Stadhuis. Gemaakt door ons lid Stijn.

Na vangt van de vis, door magneet-aanslag werden de deelnemers verrast met een attentie. Wij mochten hen verrassen met een ijsje , wat zeer gewaardeerd werd in het zomerse weer . En de vis ? ……… die werd teruggezet.

Zondag stond in het teken van de City Swim, een evenement waarbij deelnemers door de grachten van Almelo zwemmen voor het goede doel. De City Swim ondersteunt elk jaar verschillende goede doelen, en dit jaar werd er geld ingezameld voor Make-A-Wish.

Tijdens de City Swim waren er 5 duikers, Erik, Nino, Arjan B, Astrid en Daniëlle K, in het water aanwezig als redders. En Arjan O was hun oppervlakte begeleider. Gelijktijdig waren 3 andere duikers, Dennis, Raymond en Stijn, te water bij De Stadhuisbrug. Tijdens een routinecontrole ontdekten zij drie ijzeren staven vlak voor de steiger waar kinderen in de waterfiets-bootjes stappen. Deze staven, slechts 70 cm onder het wateroppervlak en rechtopstaand, vormden een potentieel gevaar voor de deelnemers.

Onze duikers hebben snel gehandeld door een hoek van het kanaal buiten gebruik te stellen en de gevaarlijke staven met rood/wit lint af te zetten. Zij stelden de festivalcoördinator en de toezichthouders onmiddellijk op de hoogte van de situatie, die blij waren met de snelle en efficiënte reactie. Dit voorval onderstreept het belang van onze aanwezigheid en het veiligheidsbewustzijn dat wij meebrengen. Ook werd nog een complete fiets bij de (verplaatste) in / uitstap City Swim opgedoken en verwijderd.

Het was goed dat we er waren, en we zijn trots op de bijdrage die we hebben geleverd aan het succes en de veiligheid van Zomers Almelo. We kijken uit naar toekomstige evenementen en mogelijkheden om onze gemeenschap te ondersteunen.