Eindelijk was het dan zover: Vrijdagmiddag 14 jullie klonk eindelijk het startschot voor het GALATHEA familie-duikweekend waar we met elkaar al lang naar hadden uitgekeken.

Met meerdere campers, tentjes en caravan, koelwagen, veel proviand, partytenten, spelmateriaal, en niet te vergeten onze duikspullen installeerden wij ons vakkundig op het grasveld bij de plas. Natuurlijk mocht de nodige tentversiering niet ontbreken waardoor ons GALATHEA- honk er uitzag als een ware feestelijke duikvesting!

Naast duiken en gezelligheid had dit weekend deze keer ook een officieel tintje, aangezien mede-oprichter van de club, Andries, tot erelid van de vereniging werd benoemd en er bovendien meerdere duikers hun eerste duikbrevet in ontvangst mochten nemen. Daarover later meer.

Vrijdagavond startten we met een grote groep enthousiastelingen onze clubduik. Dat het zicht niet helemaal toppie was, mocht de pret niet drukken. Een heerlijke duik, waar diverse 1* duikers in opleiding hun skills konden oefenen. Anderen zochten ontspannend dobberend de vele scholen kleine vis op of maakten een duik naar het onderwaterhuis waar deze keer zelfs de verlichting brandde!

Na afloop verplaatsten wij ons naar het kampeerterrein voor de after-dive. Een kunstig mozaïek van tafeltjes en kleurrijke campingstoeltjes in allerlei soorten en maten, maakten het geheel tot een vakantieparadijs waar slecht één ding telde: genieten van het gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en diverse drankjes tot in de kleine uurtjes.

Na een heerlijke nachtrust, begon de zaterdag goed: een stralende, warme en zonnige dag stond in het verschiet!

Na een overheerlijk ontbijtje, mede dankzij de heerlijke gebakken en gekookte eitjes van Daniëlle, en de verse koffie en thee van José en Arjan, konden we er weer tegenaan. Klaar voor de ochtendduik!

Deze keer vanaf het strand erin, richting de overkant om eens te kijken of meneer Snoek zich daar verstopt had….. helaas….. té goed verstopt.
In de middag druppelde steeds meer mensen binnen. Er was een ontspannen en fijne sfeer: waar de één zijn witte buik even in de zon liet bruinen, verstopte de ander zich achter zonnebril en biertje. De jeugd hield zich bezig met volleybal op het strand en gingen de CUP-CHALLENGE aan met elkaar. S middags stond voor de liefhebbers duik 2 op het programma.

Het avondprogramma stond in het teken van de huldiging van ons erelid met aansluitend een heerlijke BBQ.

De hoosbuien die overkwamen mochten de pret niet drukken, sterker nog: samenhorigheid ten top 😊. Bryan, José en Daantje 2 stelden onder de paraplu ons vlees op de bbq veilig, terwijl we hutje mutje op elkaar gestapeld in de partytent voor iedereen een droog plekje wisten te creëren.

Voor sommigen was deze waterpret nog niet voldoende en besloten om in de stromende regen er eens vol voor te gaan door het Grasbroek nog even in te springen.

Sterke duikverhalen werden opgehaald en plannen gemaakt voor een volgende buitenlandse duikreis. Pret tot laat in de avond…….

Zondagochtend: droog maar harde wind. Na het ontbijtje (helaas zonder eitjes deze keer) toch maar besloten de partytenten alvast af te breken met elkaar.

Ondertussen kwam van alle kanten hulp en versterking: familie en vrienden van de 1* duikers in opleiding die hun laatste duik voor brevetering moesten maken met de instructeurs.

Iets na 11 uur stond de laatste duik van dit weekend alweer op de planning: en wát voor één!

Voor Daniëlle 1, Astrid en Arjan O een superduik op stip! Snoeken, niet meer te tellen, baarsen zo groot en in scholen bij elkaar, heerlijk. Volledig zen het water uit….:) Ondertussen waren de instructeurs Karel, Dirk Jaap en Martin op pad met de duikers in opleiding.

Nog even na kletsen met elkaar, de laatste dingetjes opruimen en klaar voor vertrek rond 14.30 uur. Alles bij elkaar kijken we terug op een zeer geslaagd GALATHEA weekend!

De plannen voor volgend jaar gaan alweer gesmeed worden.