GALATHEA  promoot   KWF – kankerfonds Almelo

Begin augustus zijn wij benaderd door KWF of onze duikclub , op een ludieke manier , kan meewerken aan de start van hun collecteweek . Zij gaan in onze gemeente Almelo een omslag maken in de manier van geld vergaren .

Van BUS naar  Q R code.

De oude collectebus gaat naar het museum , en verandert in digitaal collecteren middels een  Q R code . Dit komt de veiligheid en gemak ten goede .

ZOEKEN en BERGEN en PRESENTATIE   SLOGAN  “ Even wennen alleen nog scannen “.

Gerard en René hebben het plan bedacht in overleg met KWF en Jeroen , van Stadslab – Almelo .  In de vroege ochtend van 31 aug zinken twee duikers een oude grote collectebus af en verstoppen 2 spandoeken van 5 meter lang . Locatie de Stadsvijver op het Indië – terrein .  Om 19 uur bouwen wij onze sets op naast de watertoren aan het strand . Daar krijgen we de briefing . Vanaf de  stijger gaan de duikers onder voor de eerste “ veeg “ .
Kwart voor acht start de zoekactie , tien duikers in lijn . Twee sterke personen aan begin en einde van het touw , zij houden de lijn strak . Acht duikers er tussen volgen het touw met lamp en kompas .
Hoewel wij dit zoekpatroon eerder hebben uitgevoerd was het toch weer wennen . De eerste rechte lijn eindigde in een cirkel  ⭕️. Bij de 2de poging hadden we het weer onder de knie . Er waren twee oppervlakte managers die sturing geven de veiligheid borgen .
N

a een halfuur lokaliseerden wij de “ bus “ midden in de plas op een diepte van 3 meter.  Met de ALV automaat maakten twee duikers hem drijvend en brachten op de kant. Bij de volgende duik werden de spandoeken geborgen en aan de kademuur bevestigd.

–  KWF  collecteweek en – “ even wennen alleen nog maar scannen met Q R code “ Lokaal-nieuws-fotograaf heeft onze verrichtingen op beeld vastgelegd.
Een aantal foto’s van ons zoeken 👀 🔦 en bergen ziet hier onder .

Slot ,
Set afbouwen , evalueren, koffie , naar huis 🏠 , de klus is geklaard.

Dirkjaap

En dan nog even dit …1 oktober

U2Faces komt naar het Stadslab at Indie!

Wij zijn erbij, U2?! 🎼

Koop dan hier je kaarten: https://acties.kwf.nl/…/kwfalmelo/benefietconcert-u2-faces 😄

De opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding 🙌

𝐓𝐞𝐠𝐞𝐧 𝐤𝐚𝐧𝐤𝐞𝐫. 𝐕𝐨𝐨𝐫 𝐡𝐞𝐭 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧.