Instructeurs: Dirk Jaap, Arjan B, Paul, Jan. Duikleider: Karel
Cursisten: Eddie, Marije, Tineke, Jan, Joke

Het begon al zaterdagavond de zenuwen sloegen al een beetje toe maar zondagmorgen, jeee bijna tot kostend toe.
Ik denk blijf relax Joke het stelt niets voor. Werkte niet echt hoor. Wat ik niet compleet beheers is en blijft eng. En natuurlijk bang om als enige niet te slagen.

Om 10.00 uur bij het Grasbroek, wij komen aan iedereen is er al. Zenuwen worden nog erger, niemand had er last van alleen ik. Daarop kregen de instructeurs het briefje met alle extra’s die we altijd moeten doen en toen begonnen er meer van, “Oh nee moeten we alles gaan doen, oh bah, “en de zenuwen namen toe.

Ik moest duiken met Dirk Jaap, blij, want hij was bekend. Eerst aan de waterkant gezeten moesten we een duikplan gaan maken en aangeven hoe diep we zouden duiken. Het optuigen van mijn set ging best goed en met een klein beetje hulp ging ik al in het water om me verder voor te bereiden voor het duiken. Daarna natuurlijk de buddy check etc.

Examen 1 sters 2019

Daar gingen we dan, ik had Dirk Jaap al gezegd zo af en toe ben ik ineens verdwenen dan schiet ik omhoog. Natuurlijk gebeurde dat ook, ik had wel de buddylijn om dus kon weer binnen gehaald worden (hi,hi). Verder ging het eigenlijk wel goed lekker relaxed en op de terugweg kon ik aangeven welke lijn we moesten volgen om boven water te komen. Viel dus mee. Dirk Jaap dank voor de fijne duik. Daarna allemaal het water uit en iedereen was best tevreden over zijn/haar duik.

Instructeurs vertelden hun ervaringen met de cursist onder water en dat was bij iedereen goed gegaan, dus het werd allemaal wat relaxter.
De tweede duik kwam er snel achter aan. Jan dook geen tweede keer had veel last van zijn knieën, erg vervelend voor hem. Er lag een boei in het water en de cursisten moesten daarvan weg gaan duiken en daarna hun buddy terug begeleiden naar de boei. Ik had als buddy Paul, weer zenuwen, had ik nog nooit mee gedoken. Zo goed als het eerst ging, zo ging het de 2e keer niet. Ik was steeds de weg kwijt, maar buddy Paul was allerliefst en hielp een beetje.

Wij moesten op een bepaalde tijd omhoog komen, maar bij de boei ging mijn lichaam natuurlijk al naar boven toen ik keek en ja hoor, weg was ik, waren we 3 minuten te vroeg boven maar we waren niet de enigste, Tineke en Arjan waren er ook al. Toen weer lekker naar beneden en gewoon nog lekker gedoken, ook Paul dank voor deze fijne duik, je bent heel relaxed en vertrouwd om mee te duiken.

Lekker nog een BBQ gehad, die was heerlijk, van Dirk Jaap, oftewel van de vereniging. Dirk Jaap super goed geregeld, zalig. Dag was super gezellig, de druk was eraf en iedereen geslaagd, Joepie.

Ik spreek denk ik voor iedereen, het was een gezellige dag, iedereen geslaagd, iedereen happy, mooi weer, goed geregeld Karel.