Spanje 2012

Een verslag van Richard Nijhof

Zondag 12 augustus Fam Brienne en de Fam. Nijhof vertrekken naar estartit  in Spanje.

De eerste dagen rustig aan gedaan, de eerste duik hebben we gemaakt met Jan een Belg die al jaren in estartit woont en als “hobby” een eigen boot heeft een duikers meeneemt Jan die al 4300 duiken op zijn naam heeft staan kent de medes eilanden op zijn duimpje, samen met Danny ook een Belg die ik (Richard) al jaren ken van de camping in estartit samen gaan we de midelandse zee rond estartit verkennen.

Donderdag 16 augustus ‘ s middags 15:00 vertrekken we met de boot richting de medes eilanden, maar er is teveel stroming dus we gaan naar een andere duikplek genaamd “oetrera” via hoge golven en woeste zee komen we aan op de duikstek duikspullen klaar maken en aantrekken op de redelijk hoge golven valt toch niet mee, maar hup op de rand van de boot en hoppa achter over het water in. Daar gaat een wereld voor ons open, jeetje wat een kleur, en vis en lagere dieren, teveel om op te noemen. Jan liet ons de bijzondere plekjes onder water zien, waaronder een kreeft die in zijn schuilplaats zat, de kreeft kwam er zelf uit en Jan pakte de Kreeft op en liet hem aan ons zien, daarna zwom de kreeft weg, maar hier komt nog een vervolg op.

Maar we waren toch redelijk gestrest, de eerste duik in zeewater en de ruwe zee is slecht voor je luchtverbruik.
Dus waren we helaas met 40 minuten alweer boven.

Vrijdag 17 augustus om 15:00 zijn we weer op zee, we gaan richting punta salinas, op de boot trekken we onze duikspullen weer aan, en wie komen we daar tegen, de KREEFT hij was bij Michel in de jacket gezwommen, terug het water in gegooid en het beestje zwom weer weg, na een dag in de jacket te hebben gezeten.

Verder hebben we oa : zeekomkommers, inktvis, steenvis, kokerwormen, baarzen , steekmorsel, en nog veel meer gezien, deze duik zijn we 60 min onder water geweest.

Dinsdag: medes eilanden dolphin nord dolfijn gekust (traditie) hele grote baarzen, murenes, ( ECHT EEN HELE) grote aal.

Woensdag: medes eilanden, zeer grote zeebaarzen, een straat vol gorgonen in diverse kleuren erg indrukwekkend, weer zeer groete baarzen, vele soorten lipvissen, murenes, grot

Vrijdag: weer lekker gedoken, weer heel veel vis gezien, waaronder Murenes, Grote zeebaarzen, naaktslakken, steenvissen.

Maandag de laatste duik, we gaan weer richting de Medes eilanden, en daar zien we een stuk of 10 barracuda’s, en uiteraard veel vele soorten vis en lagere dieren, kortom een zeer geslaagde vakantie, waar wij veel geleerd hebben.

Richard en Michel