Galatheanen druk in de weer

Om 8 september. 13:00 uur verzamelen zich 10 mensen bij  “de Wilgenweard”in Nijverdal. Zij krijgen bij een kop koffie of iets anders uitleg over het komende programma. M.b.v. een pda   gaan ze een GPS tocht maken over de Sallandse Heuvelrug. Tussen door worden ook steeds vragen gesteld over het gebied. Er zijn 2 groepen, maar de praktijk is dat ze samen op lopen. Gedeelde vreugd is dubbele vreugd , nietwaar?  Heel lang gaat het goed. De meeste vragen worden ook goed beantwoord, maar dan zijn ze de weg even kwijt. Geen paniek, Paul neemt resoluut de leiding en in no time zijn ze weer op de goede weg.


Na 2 uur wandelen zijn ze terug bij de auto’s en lonkt de BBQ in het clubgebouw van scouting “Het Twentse ros”.

Een keur aan vlees en andere hapjes zijn door slagerij Otten klaar gemaakt. Ook is er voldoende drank, dus alle ingrediënten voor een gezellige middag zijn aanwezig.  Ruim 30 volwassenen en kinderen zijn aanwezig.

Dan vraagt Joop het woord. Hij richt zich tot Wim Boks. Hij krijgt vanwege zijn vele verdiensten voor de club het erelidmaatschap van de club toegekend. Dit gaat vergezeld van een glazen sculptuur van een duiker  in actie. Vanaf het begin is Wim actief geweest als trainer en instructeur bij het opleiden van Galatheanen. In 1984 is op zijn initiatief Galathea’s jeugdafdeling opgericht en dat was direct een groot succes. Eerst als snorkelgroep, later in combinatie met het jeugdduiken.

In zijn dankwoord laat Wim blijken erg blij te zijn met het erelidmaatschap en de sculptuur.

Daarna is het tijd om alle eten en drinken naar binnen te werken. Iedereen is druk met elkaar in gesprek en ook de kinderen vermaken zich wel. Het is al donker als de laatsten de deuren van het clubhuis sluiten.