Ladiesday Galathea 2013

Ladiesday Galathea


Vlak voor het einde van het seizoen togen leden en familie van leden op zaterdag 14 september richting het Zutphense Bronsbergen. Een kleine traditie van de club, een dag in september waarop alleen vrouwen welkom zijn.

Onderduiken
En alleen vrouwen kwamen. Gea Westerink, Sinie Boelens, Danielle Kienhuis, Irma ter Hoek, Gerrie ter Hoek, Laura Brummelhuis en Odette van den Berg (ik) ontmoetten elkaar op de parkeerplaats van restaurant Bronsbergen. Hoewel de dag regenachtig van start ging, bleef het vanaf 14:00 droog. Het moment waarop we ons verzamelen in Bronsbergen. Gea, Sinie, Danielle en ik wilden een duik maken in de plas. Na een kleine inventarisatie besloten we om vanaf het strand het water in te lopen. Gea en Danielle als buddypaar en Sinie en ik samen. Gerrie zorgde voor de administratie op de kant en bewaarde voor ons de autosleutels.

We hadden er goed zicht op
Even bleek het spannend of Danielle wel zou kunnen duiken. Tijdens de keuring was haar internationaal-aansluiting eruit gedraaid en niet weer terug geplaatst! Gelukkig kon ze van de plaatselijke duikvereniging het ontbrekende stukje lenen. Fijn! Allemaal te water.

Bronsbergen is een leuke plas om te duiken. Hoewel mijn buddy en ik er beiden al eerder waren geweest, wisten we niet meer precies meer wat we moesten verwachten.  Ook omdat we beiden nog niet in dit stuk hadden gedoken. Ons duikplan; 7 meter aantikken, en dan tussen de 4 en de 5 meter 25 minuten rechtdoor, na 25 minuten rechtsomkeert en terug naar de kant. Het duikplan bleek eenvoudig, doch doeltreffend. Het zicht was prima, een meter of 5-6.  Het plan had op onze duikroute enkele leuke verrassingen in petto. Ook in deze plas ligt op ongeveer vier meter een oude auto. We zagen verder meerdere bouwwerken van hekken waartussen kleine visjes zaten verscholen. Hoewel we geen groot vis hebben gezien, zat er genoeg klein spul. Ook kwamen we het andere buddypaar, Gea en Danielle nog tegen. Altijd leuk!

It’s raining again
Na ongeveer 50 minuten kwamen Sinie en ik weer boven op de plek waar we eerder onder waren gegaan. Een meter of veertig verder in de plas zagen we ook de bubbels van Gea en Danielle dichterbij komen. Tijdens het aankleden bleek dat ook het andere buddypaar een fijne duik maakte. Gea had veel foto’s gemaakt met haar onderwatercamera. De foto’s in dit verslag zijn daar het bewijs van! Na het opruimen, afdrogen en aankleden, vlak voordat we de deuren van de auto’s weer dichtsloegen begon het weer te regenen. Een perfecte tijd om ons naar het restaurant te verplaatsen…

Waar we het stiekem voor deden
….want daar wachtte op ons de beloning waar we het eigenlijk allemaal voor deden. In het restaurant van Fort Bronsbergen stonden zeven stukken heerlijke appeltaart voor ons klaar. Gecombineerd met koffie, thee en goede gespreksonderwerpen bleek dit een ideale combinatie voor een gezellig en geslaagde “Ladiesday”. Het eerste rondje en de appeltaart kregen we van de club, Irma trakteerde ons op een tweede rondje om met ons te vieren dat ze het theoretische deel van haar redden specialisatie had gehaald! Na ongeveer twee uur besloten we om de dag af te sluiten en terug te rijden naar Almelo.

Ik heb ontzettend leuk gedoken met Sinie, ik kijk dan ook terug op een heerlijk relaxte, ontspannende dag met een gezellig afsluiter. Het was leuk om met dit clubje een middag weg te zijn. Ik ga volgend jaar zeker weer mee! Welke dames nog meer?