Jubileumduik in het Grasbroek

Via diverse mails werden de deelnemers gevraagd om 10.15 aanwezig te zijn i.v.m de briefing over het te bezoeken onderwaterhuis.


Jan was met Tom onderweg en bijna op plaats van bestemming toen wij telefoon kregen van de secretaresse van Erik Planting, of wij een grote pan bij ons hadden voor de knakworsten na de duik. Die hadden wij dus niet en Erik en assistent regelden de pan alsnog.


Bij het Grasbroek waren Richard, Kees, Jorrit, Paul, de duikleiders Nico en Mathilde en  Harry al aanwezig. Na onze aankomst werd de nieuwe Galathea partytent door de leden opgezet en werd er begonnen met lekkere koffie en koek verzorgd door de duikleiders.

Toen ook  Erik en Mark er waren, kwamen de mensen van het onderwaterhuis uitleg over het huis en het gebruik ervan geven.

Harry, Jorrit, Mark, Erik, Paul, Kees, Richard en Tom konden zich opmaken voor hun duik.


Mathilde verzorgde de administratie t.b.v. de duik en ze konden het water in en hun buddycheck doen. Paniek : Erik was zijn duikbril kwijt maar bleek hem boven op zijn hoofd te hebben.

Niet iedereen was enthousiast om het onderwaterhuis in te gaan, maar de collega duikers drongen niet aan en hadden begrip voor het onbekende.  Iedereen was klaar om te beginnen aan de duik, Kees en Tom voorop naar het onderwaterhuis, Kees was immers tot sleutelbewaarder benoemd, Wim kwam ook nog even langs op de fiets.

Na ongeveer 45 minuten zagen wij vanaf de kant de duikers weer naar ons toe zwemmen,
Jan had de knakworsten al opgewarmd voor als alle duikers uit het water waren en hun spullen hadden opgeruimd.  Hij maakte de broodjes knakworst voor onze duikers ,terwijl Nico en Mathilde voor een drankje zorgden.

Iedereen bleek in het onderwaterhuis te zijn geweest ,bewezen door de film van Harry.

Onderwater hebben de duikers snoeken, mosselen en grondels gezien en ze vertelden dat de planten in het water beginnen te groeien.

Na de broodjes en drankjes werd de partytent opgeruimd en keerde iedereen na een mooie duik huiswaards.


Toch hoop ik dat er volgende duik een grotere opkomst, duiker of toeschouwer altijd welkom.
Dank aan de evenementen commissie voor de organisatie.

Jan Knotter