Afgelopen vrijdag 15 maart 2019 hadden we onze jaarlijkse scholing toezichthouder.

We waren dit jaar met een grote en enthousiaste groep.

Om 19.00 uur verzamelden we ons bij het Clubgebouw waarna we begonnen zijn om “ons Annie” meer lucht te geven en te onderzoeken hoever haar borstkas ingedrukt kon worden. Los van alle lol die we hadden was het een uiterst serieuze bezigheid en zo is de groep er ook mee omgesprongen.

Toen we de basis beginselen reanimatie onder de knie hadden hebben we geoefend met een AED. Ook hier ging de groep uiterst serieus en gemotiveerd aan de slag.

Om 20.45 uur verzamelden we ons in sportbroek en t-shirt aan de waterkant van het zwembad. Om het zwembad waren diverse oefeningen uitgezet en werden we begeleid door instructeurs. Denk hierbij aan het oefenen van de grepen tijdens het aan wal brengen van een zwemmer/duiker. Ook het “aan de kant” ( lees “op de kant”) krijgen van een zwemmer/duiker werd geoefend.

Na alle oefeningen zaten we om 22.30 uur met elkaar aan de koffie ( lees bier ????) en kunnen we gezamenlijk terugkijken op een goed georganiseerde en – hadden we anders verwacht – zijn we allemaal geslaagden voor het certificaat “toezicht in het zwembad” en het certificaat “reanimatie”

Ook leuk om te vermelden is het feit dat Galathea de vereniging met de meest gecertificeerde toezichthouders is…Aan alle deelnemers bedankt voor jullie inzet en voor de organisatoren .. Dank het was weer TOP geregeld!