Griezelen met Galathea

halloweenkoopavond 04

 ‘De gondeltocht’ / Halloweenkoopavond, 27 oktober, Almelose binnenstad.

In een duister verleden hebben we ooit al eens een Halloween duik gehad in het zwembad waarbij veel duikers op gepaste wijze te water gingen. Ook dit jaar is, mede door de groeiende populariteit van Halloween, er binnen Galathea de nodige aandacht aan besteed. Vrij spontaan ontstond aan de bar in het clubhuis het idee om mee te werken aan de Halloween koopavond die door Almelo promotie georganiseerd werd. Arjan, Karel en ook Richard hebben dit na wat mail en telefoontjes op zich genomen. De Galathea bijdrage bleek perfect te passen in de ‘gondelierstocht’ over de Aa die heen en weer pendelde tussen Café België en het Hagenpark. Voor de niet Almelo kenners dit water loopt dus onder een aantal gebouwen en bruggen door, op zich al spannend genoeg in het donker. In het laatste deel zouden de Galatheanen zich kunnen opstellen voor wat koude rillingen over de ruggen van de deelnemers aan de kanotocht.

halloweenkoopavond 04 halloweenkoopavond 03

Ikzelf was reeds voor dit Galathea initiatief al voornemens de stad in te gaan op deze avond met onze zoontjes dus ik was niet in het water te vinden. Na een geweldige wandeling door de binnenstad met diverse angstaanjagende figuren en schrikmomenten was het tijd om in de ‘gondel’ te stappen voor café België. Voorin zaten wat pubermeisjes, in het midden wat kleine kinderen waaronder mijn jongste zoon en zijn vriendje en ikzelf achterin samen met een man van de kanovereniging. Zo vertrokken we voor een horror tochtje over het Almelose water. Na wat belaagd te zijn door engerds vanaf de kade kwamen we al snel in het donkere gedeelte onder en achter het Theaterhotel. Ook daar liepen een aantal freaks rond in duikpak maar waar iedereen het meest van onder de indruk was waren de typen in het water… die waren voor velen toch totaal onverwachts en ook nauwelijks te zien. Het vriendje van mijn zoontje had de tranen over zijn wangen lopen en riep jammerlijk om zijn moeder. Ook de tienermeisjes lieten zich niet onbetuigd en krijsten volop mee…. Al met al een doorslaand succes lijkt me. Op de kade kon mijn zoontje nog net poseren met een van de watercreapy’s. Teruglopend naar huis hoorden we nog van meerdere personen dat die gondeltocht toch zeker niet gemist mocht worden. Dank aan de deelnemende Galatheanen voor dit geweldige vermaak!

halloweenkoopavond 01 halloweenkoopavond 02

 

Halloweenparty, vrijdag 28 oktober, Clubhuis Galathea.

Dit jaar voor het eerst een heus Halloweenfeestje georganiseerd door de EC in ons eigen clubhuis. Leuk thema, wat biertjes en hapjes zijn bij ons altijd goede ingrediënten voor een gezellig avondje. Omdat we nog de nodige verkleedkleren/attributen thuis hebben liggen waren we snel klaar om ons in ons Halloween kostuum te hijsen voor deze avond. Bij binnenkomst in het clubhuis bleek dat iedereen (ongeveer 25 leden) veel werk had gemaakt van het thema van de avond en er dus allemaal prachtig maar vooral ook angstaanjagend uit zagen. Zelfs het clubhuis was omgetoverd tot horrorkelder. Na de koffie met koek werd er gaande de avond nog zombiebloed en wat ‘luguber’ (af)keurslager vlees geserveerd naast uiteraard de nodige reguliere drankjes. De stemming zat er al gauw goed in en met een Halloween playlist was de muziek ook geheel in stijl. Tot laat heeft iedereen zich prima vermaakt met dank aan de organiserende EC.

halloweenclubhuis 11