Gasometer Duisburg

Tauchrevier Gasometer in Duisburg is een grote met water gevulde opslagtank. Het heeft een diameter van 45 meter en een hoogte van 16 meter. De waterdiepte is 13 meter.
Wat heeft dat met duiken te maken??  Veel, want je kan er in duiken.
Een groep Galatheanen heeft dat 3 november 2012 gedaan. Om 7.30 uur vertrekt de stoet uit Almelo en is om 9.00 uur in Duisburg. Het is koud en regenachtig. Maar duikers zijn bikkels.
Eerst melden bij de receptie in een barak. Logboek, medische verklaring en duikbrevet moeten worden getoond. Omkleden kan ter plekke. Met bolderkarren halen we onze duikspullen, tuigen deze op en rijden ermee naar het bedrijfsterrein aan de overkant van de weg.
Een gil naar boven is voldoende om de jongen ,die daar staat een liftkooi  te laten zakken. Daar passen maximaal 5 duiksets in, dus 2x takelen.
Zelf moet je 77 treden omhoog. Boven een briefing . Er liggen 2 auto’s, een vliegtuig en een set pijpen waar je doorheen kunt. Ook een gemetselde constructie met een nauwe doorgang.
Verder een toren met een luchtbel, waar je even je hoofd boven water kunt steken. Kun je ook even kletsen. 
In- en uitstappen gaat gemakkelijk via een trap. Er zijn ook platforms op diverse dieptes. Het zicht is goed, maar het is wel donker.
We maken 2 duiken . De eerste keer hebben we het rijk vrijwel alleen. Dat is de 2e keer wel anders. Een Duitse dame wil graag met ons mee duiken. Hoffelijk als wij zijn, is dat geen probleem.

Tussen de duiken door Erbsensuppe und Brötchen Bratwurst, terwijl de flessen weer gevuld worden.
Eén Brötchen is voor rekening van de EC.
Na afloop een beker koffie en sommigen nog Bratwurst. Dan afrekenen en een stempel zetten in je logboek. 
Na anderhalf duur over een natte snelweg draaien we in Almelo of omgeving de straat weer in. We zijn weer thuis.