15 juli 2023 Andries J. Kalter Van Der Lek , Erelid O.W.S.V. Galathea.

Op zaterdag 15 juli heeft onze vereniging Andries benoemt tot Erelid van O.W.S.V. Galathea.

Dat gebeurde tijdens ons Grasbroek weekend te Bornerbroek . Samen met zijn vrouw was hij al vroeg in de middag, vanuit hun tegenwoordige woonplaats Leerdam , op de camping gearriveerd .

Voorafgaand aan de het officiële gedeelte werd er een club-duik gemaakt in de plas van de camping .

Na bovenkomst , in bijzijn van “ belangstellenden” evalueerden zij hun waarneming . De onderwaterwereld is nog het zelfde als voor ons vertrek uit Almelo , fris op diepte , vis in overvloed , plantengroei iets minder en zicht mag altijd beter . Het voelde vertrouwd.

Een stukje terug in de tijd

Andries is al lid vanaf de oprichting van onze vereniging. De wat “oudere leden “ kennen hem goed , maar veel jongere niet of alleen van horen zeggen . Onze geschiedenis begint bij de familie Kalter .

Rond 1975 werd er al gesnorkeld en gedoken . De familie ademde duiksport .

Ook in Spanje , vanuit hun vakantie huis werd er veel gedoken op de Medes Eilanden van uit L ‘Estartit . Daar is ook de aanzet gegeven voor de oprichting van Galathea.

Een 8 tal duikers uit Twente staken de koppen bij elkaar en zeiden ; een duikclub in Almelo moet toch ook kunnen ?

Na de oprichting van Galathea, werd hun vakantie adres een uitvalsbasis voor veel leden voor het duiken op eerder genoemde eilanden .

Zijn moeder werd een stuwende kracht achter onze verenging , ook zij was Erelid .

Andries

Lid vanaf de start op 19 mei 1980 . Was NOB instructeur en ook NOB Instructeur Trainer. In onze vereniging verzorgde hij de opleiding voor 1, 2 en 3 ster duikers .
En hij begeleide en beoordeelde duikers naar NOB Instructeur.

Veel brevetten zijn er toegekend binnen Galathea en bij andere duikclubs in heel Oost-Nederland .

Het was ook de man achter ons clublad SCUBABUBBELS . Andries was een actief schrijver en bracht veel nieuws en kennis over middels dit blad . Later heeft hij onze eerste website opgezet . Ook was hij de man achter ons beeldmerk “een Galathea “ .

Uiterlijk van dit schaaldier doet vermoeden dat het een kreeftachtige is , maar behoort tot de krabben .

Gekozen om het mooie beestje , kleur en goede model . De rechten van dit beeldmerk heeft hij bij het 10 jarig bestaan , in 1990 , overgedragen aan de vereniging.

Andries erelid

Recht door Zee , Meedenkend , Ontwikkelaar en HART 💓 voor Galathea. Voor al die kwaliteit en inzet heeft de vereniging , op de ALV vergadering van 21 maart 2023 , besloten hem te benoemen tot ERELID van onze duikclub .

Op 15 juli is hem het” Erelidmaatschap overhandigd” door de voorzitter van Galathea uit naam van alle leden . GEFELICITEERD 🥂

Een glas-sculptuur met plaquette werd hem aangeboden als blijvende herinnering en bloemen voor zijn echtgenote .

Andries J. Kalter Van Der Lek , Erelid O.W.S.V. Galathea 15-07-2023 .

Namens alle leden

Dirkjaap Otten
voorzitter