Snorkelen bij Galathea

Van september tot en met juni trainen de snorkellaars en jeugdduikers elke woensdagavond van 20:30 tot 21:30 uur in zwembad Het Sportpark in Almelo. Tijdens de woensdagavonden word je – conform de normen van de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond) – opgeleid voor de snorkeldiploma’s A, B en C of de persluchtdiploma’s A en B. Eenmaal per jaar worden er aan het eind van het seizoen de diploma’s afgenomen.

Fun!
Ondanks dat we serieus bezig zijn met deze diploma’s staat plezier voorop. Dus een spel op zijn tijd doen we zeker ook! Want natuurlijk proberen we het ‘leuke’ en het enthousiasme erin te houden door niet te strak een schema voor een diploma aan te houden, maar juist ook spel-elementen er aan toe te voegen. Daarnaast duiken we zo nu en dan met perslucht in het zwembad. 

Wat heb je nodig? 
Duikbril, snorkel, zwemvliezen en loodgordel (= basis-uitrusting). Uiteraard kunnen we je daar bij helpen!

ScubaDoe
Voor kinderen vanaf 12 jaar biedt Galathea het ScubaDoe-programma van de NOB aan. Vereist is wel dat het betreffende jeugdlid éérst het snorkelprogramma heeft afgerond! Op een veilige en verantwoorde manier leren jongeren de beginselen van het duiken met perslucht. Kijk voor meer informatie op de ScubaDoe-pagina’s van de Nederlandse Onderwatersport Bond.

Informatie / aanmelden
Als je wilt weten wat snorkelen/jeugdduiken kost, ga dan naar de pagina Kostenoverzicht.

Je kunt natuurlijk ook bellen (06-50749660) of mailen met Sebastiaan Otten (de trainer van de snorkelgroep). Ook als je gewoon een keertje mee wilt doen! We zien je graag!