UK269 Jubileumduik

Het was druk aan de plas.

Op 18 januari gaven veel duikers gehoor aan de uitnodiging van Galathea om samen te vieren dat de UK 269 10 jaar geleden is afgezonken. Toen was het (op 17 januari overigens) erg koud en guur. Nu scheen de zon en was het 10 graden. 


Om 12.00 uur kwamen de eerste auto’s aan. Al snel stond het vol aan het water en moest ook de berm langs de toegangsweg als parkeerplaats dienen. Rond de 25 man was er aanwezig. Naast eigen duikers van Galathea, ook gasten van omliggende duikverenigingen.  Neptunes, Tyros  en DON waren er met meerdere duikers .
Kees had gezorgd voor hamburgers met uienringen en “cup a soup”.  Na de duik ging dat er wel in.  Sommigen hadden de smaak te pakken en gingen voor een tweede duik.


Er is weer veel bijgepraat en afgelachen. Als “noabers”  (buren in het Twents) moet je zo nu en dan bij elkaar op de koffie . Met dezelfde hobby is er altijd wel stof tot praten.
Uiteraard was er voor iedereen ons jubileumstempel voor in het logboek. Het was al snel  16.00 uur en tijd om op te stappen.
Danielle heeft ook foto’s gemaakt. Die geven misschien nog wel beter de sfeer aan , dan dit verhaaltje.


De volgende verjaardag is 19 mei. Dan is Galathea zelf jarig. Ze wordt dan 34.
Maar voor het zover is zijn er nog voldoende andere activiteiten. Kijk maar op de Evenementen pagina.