Specialisatie Redden

Afgelopen april hebben 14 duikers deelgenomen aan de specialisatie “redden”. In samenwerking met Tyros Enschede, Albacare Zutphen en OWSV Galathea Almelo werd in het weekend van 7 t/m 9 april de specialisatie afgenomen.

Vrijdag 7 april begon met de binnenwatertraining. Verschillende facetten van het redden kwamen aan bod, waaronder de vervoersgrepen als ook het horizontaal uit het water halen van het slachtoffer.

Zaterdag 8 april werd de theorie les gegeven. Instructeur Karel Wijermars begon met een uitleg over de verschillende ziektes/aandoeningen die een duiker kan krijgen voor, tijdens en na een duik. Rond de middag kregen de deelnemers uitleg over de werking van het zuurstofsysteem. Later is er een film bekeken over een reanimatie en over een duikongeval.

Zondag 9 april werd het buitenwatergedeelte afgenomen. Aan de leemslagenplas verzamelde de leden zich voor een briefing van Karel. Elke deelnemer kreeg een casus formulier die hij/zij moest uitbeelden. In een roulatie systeem werden de casussen een voor een behandeld. Hierbij was telkens 1 persoon de duikleider 2 personen het slachtoffer en buddy. Een persoon aan de kant moest de casus beoordelen. Rond het middag uur waren de casussen afgewerkt. Tot slot is de theorie toets afgenomen. Hierna deelde Karel aan alle deelnemers het reanimatie diploma uit. De dag werd afgesloten door een lunch die is verzorgd door Slagerij Otten.