Schatduiken

Schatduiken in Speicerbecken aan de Bienestrasse bij Lingen 5 oktober 2014.

Ook dit jaar hadden we weer een uitnodiging gekregen van onze zuster vereniging Hydra uit Lingen. De weergoden waren ons goed gezind. Het bleef droog en de buiten temperaratuur was redelijk.
Voor de tijd was er koffie, chocomelk en thee. Een ieder liet zich dit goed smaken en in de tussentijd werden de nieuwtjes uitgewisseld waar een ieder geweest was om te duiken. En waar ze de komende tijd naartoe gingen. Het Galathea weekend naar Zeeland kwam ook ter sprake en Willem die binnenkort naar Zeeland afreist, wilde toch ook wel eens de sepiola’s en sepia’s bij het Koepeltje spotten.
De nodige reparaties aan droogpakken passeerden de revu, samen met dure duiklampen en waardeloze prut die je nooit moest kopen. Galathea was met 8 personen, waarvan 3 gastduikers, goed vertegenwoordigd. Stiekem hadden we echter op meer deelnemers van onze vereniging gehoopt.


Honderdvijftig duikers stonden gereed om of de schat te zoeken of een leuke duik te maken met na afloop een “snert” buffet en koffie met gebak.  
Direct na de duik was er het tussendoortje met een “Schuss”.

Het Speicherbecken was echt zeer helder ondanks dat er 150 duikers het water ingingen. Het zicht was minimaal 10 meter, voor Jan dus 20 en misschien nog wel meer. Je kon zien de  plantengroei al veel minder was dan een aantal weken geleden met de nachtduik.  Palingen, wat grotere kreeften en baarzen werden gespot. En bij de uitstap werden we nog getrakteerd op grote scholen kleine visjes. Een zeer geslaagde dag met duiken en lekker eten en drinken voor slechts € 7,00. Geen geld voor een goed verzorgd evenement. 
Kortom het was weer donders  leuk en gezellig.

Vriendelijke groet, namens de EC.
Nico.