Pitch en Putt

Pitch en Putt in Diepenheim.

Ons jaarlijkse evenement voor de grote dag met BBQ bestond er dit jaar uit dat we zouden gaan Pitch en Putten in Diepenheim.

Om 13.45 was iedereen aanwezig voor koffie/thee en krentenwegge. Alleen het bestellen had nogal wat voeten in de aarde omdat onze serveerster alles wel  kon onthouden. Boven de vijf werd het echter moeilijker.
Als je dan ook nog elf telt terwijl we maar met tien waren wordt het wel heel erg moeilijk.
Als dan ook nog een keer blijkt dat we later toch met elf zijn is de verwarring heel erg groot.
En op dat moment hadden we nog geen bal geslagen.

Na enige uitleg door onze gastheer konden we dan de baan op. Of liever gezegd werden we losgelaten om van de rust te genieten zoals het in de regels stond.
Een enkele deelnemer van Galathea speelde met een handicap zoals dat bij deze sport heet.
Volgens team 1 was het Steven Trip die met de grootste handicap speelde want toen we er aan kwamen lopen sloeg Steven 4 keer over de extra kleine golfbal (handicap) alvorens dat ding ver voorbij de vlag te jassen (fore).

Langzaam maar zeker draaiden de 3 teams van Galathea warm en ging het aantal slagen om het balletje in de hole te krijgen omlaag. Zo scoorde Arjan Koppelman een hole in twee. En Stefanie had bijna een hole in one. Tenminste ze raakte de paal, er hing weliswaar geen vlag aan, de bal vloog door het net.  Het andere team kon net bukken anders had Stefanie een hole in one (off  them) geslagen. Hilariteit alom dus. En Wim Boks had best mee kunnen gaan want je kon onderweg ook nog vissen zoals Eric het deed. Op sommige greens hadden ze trouwens het randje om de hole omhhog laten lopen, want daar bleef het balletje verdacht vaak liggen of hij vloog er net langs heen of er zo weer uit.
Pitch en Putten saai, vergeet het maar als je met Galathea de baan op gaat. Dan blijkt pas hoe veelzijdig deze sport is en hoe snel Galatheanen zich aanpassen.
Bij het afrekenen toonden onze deelnemers over een goed stel hersens te beschikken want in het uit rekenen wat we betalen moesten waren we allemaal sneller dan de computer of lag dit aan de hers van de serveerster?

Team 1 ( Steven, Lizette, Gerrit en Paul ) kwam als winnaar uit de bus en mag zich een jaar lang Pitch en Putt master van Galathea noemen.

Groet,

Nico