Perenplukdag 2015

Op 19-09-2015 hebben we weer onze jaarlijkse perenplukdag gehad. We waren met 21 deelnemers vertegenwoordigd van OWSV Galathea als zowel de duikers als de onderwaterhockeyers. Dat is toch zeker wel een goed aantal te noemen. En wat hebben een lol beleefd ondank de zware regenbui in de ochtend. Dat mocht toch zeker de pret niet drukken voor de dag. En het weer werd in de loop van de dag alleen maar beter en zonniger, dus wat wilden we nog meer.

Iedereen heeft ontzettend goed zijn best gedaan met het plukken van zoveel mogelijk peren en we hopen natuurlijk op een leuk extra centje ten behoeve van onze clubkas. Wat de totale opbrengst is zal nog bekend gemaakt worden.

De ochtend begon al heel gezellig alleen was niet iedereen op tijd zoals was afgesproken. Je hebt natuurlijk altijd wel laatkomers. Zoals een Karel Wijermars en Nico en Mathilde Zoetebier. Maar ondanks dat hebben ze het meer dan goed gemaakt met hun peren plukken. Toen we de eerste koffie pauze hadden genuttigd om 10.00 uur begon het toch wel te stortregenen. Dat hebben we geweten. We waren ook echt allemaal kletsnat, maar we hebben met trots verder geplukt. We waren dan ook heel blij dat er na de lunch een zonnetje om de hoek kwam kijken die ons ff heerlijk opwarmde en droog maakte.

Na de lunch ging de pluktijd ontzettend snel en helemaal na de laatste koffiepauze van 15.00 uur. Al sloeg bij sommige de vermoeidheid en zeker de spierpijn wel toe.

Al met al kunnen we zeggen dat we dit jaar een geweldige en bere-gezellige perenplukdag hebben gehad en dat we allemaal ontzettend trots op onszelf mogen zijn. Voor alle deelnemers geldt: jullie waren top en een geweldig plukkend team. Er zijn dit jaar ongeveer 40 bakken vol geplukt!

Bedankt voor een super fijne dag en hopelijk allemaal tot volgend jaar.

Patrick & Jeanette Lichtenberg