Open Duik Dag Galathea

De poort van de Leemslagenplas ( LSP ) was op tijd versierd. Onze bezoekers konden op deze manier de ingang tot het duikfestijn niet missen.

Enthousiastelingen van onze vereniging waren er al om negen uur.
De leden van de evenementen commissie waren op tijd aanwezig om de gast duikers te ontvangen voor hun eerste duik om 11.00 uur.
De post voor de duikleider was ingericht en de info- en eettafel met de worsten stand stond klaar.
De gasten Uit Lobith, Zwolle, Haaksbergen, Nijverdal etc. konden zich een beetje oriënteren op de plattegronden van de LSP die opgehangen waren om zoveel mogelijk van het onderwater parcours van OWSV Galathea te zien.
In tegenstelling tot de voorspellingen hadden we de hele dag stralend mooi weer en konden we in totaal 62 bezoekers verwelkomen.

Op onze Open Duik Dag waren er twee intro duiken gepland. Judith had een afspraak met Jan. Ze was zo enthousiast na afloop dat ze gelijk lid is geworden. Lucas had met Karel afgesproken om op deze dag zijn eerste buitenduik te maken. Dit is hem goed bevallen! 
In totaal gingen er 23 buddyparen het water in. Om één uur werden de eerste worstjes van onze Keurslager Dirk Jaap Otten geserveerd.  De duikers lieten zich deze lekkernij na afloop van de duik goed smaken.


Het was opvallend hoe tevreden onze gastduikers waren over ”onze” duikplas, terwijl de leden van Galathea het zicht over het algemeen niet zo goed vinden. 
Al met al werd er tot 14.30 uur gedoken. Eén buddypaar ging nog voor een tweede duik. De meesten bezoekers bleven nog lang na om elkaar bij te praten over de verschillende duikstekken die een ieder de afgelopen tijd bezocht had.
Het duikfestival van de NOB bleek goed te scoren bij menige deelnemer. 
Een groot succes mogen we deze happening toch wel noemen. De Open Dag had in ieder geval als resultaat dat we 1 nieuw lid konden inschrijven, 1 bezoeker bij Karel een intro duik regelde in het zwembad en een aantal bezoekers er over nadenken lid te worden van onze vereniging.

Vriendelijke groet,

Namens de EC, 
Nico Zoetebier.