Naturgart Ibbenbüren

Duiken in Naturgart Ibbenbüren 1 juni 2014.

Op zondag 1 juni is het eindelijk zover. Er kan gedoken worden in Ibbenbüren. Na een grondige renovatie, zijn wij benieuwd of het zicht inderdaad veel beter is geworden. Bij navraag wordt ons een zicht gegarandeerd van minimaal 5 meter. Op deze mooie zonnige dag treffen de 11 deelnemers elkaar in de kantine van het duikcentrum.


Na een korte briefing trekken we onze duikspullen aan en gaan de buddy paren het water in. Voor de zekerheid heeft de begeleider van het duikcentrum ons een geplastificeerde plattegrond meegegeven. Na het te water gaan blijkt al gauw dat je deze beter achter jouw  jacket of in je zak kunt laten zitten want zo denderend is het zicht niet.
In de nauwe grotten is het beter om met 1 uitgestoken hand voor je te duiken anders kon je je hoofd wel eens lelijk stoten. Als het laatste buddy paar te water gaat komt de familie van den Berg al weer uit het water, ze houden het voor gezien, hebben niets gezien.


De andere deelnemers zijn vast besloten om toch wat van de grote steuren te spotten. Wat niet moeilijk blijkt te zijn want ze schuren gewoon langs je heen of duwen je een beetje aan de kant. Tijdens de eerste pauze wordt de zelf meegebrachte lunch genuttigd en de ervaringen uitgewisseld:
“Hebben jullie die hele grote ook gezien?  Wat een joekel  zeg.”  Was wel even schrikken toen de eerste langs me heen schoof! Al met al bijzondere gebeurtenissen in de openlucht vijver van de Naturgart die een maximum diepte heeft van 7 meter. De deelnemers die gebleven zijn hadden eindelijk eens een keer ruim de tijd om met elkaar te kletsen.
Aangezien we een dagkaart hadden hebben we meerdere duiken gemaakt om toch maar zoveel mogelijk te zien van al het fraais dat daar onder water te zien is. De tempel, de afgezonken boot, de grotten.


Tijdens het voeren kwam er een hele school steuren in de richting van Arjan en Haico, zoiets hadden ze nog niet eerder meegemaakt. Al met al een zeer gezellige dag. Het zicht was dan wel niet om over naar huis te schrijven, maar zoals Karel zei: volgende keer beter.

Na het duiken kon je overigens ook de prachtige tuinen kunt bewonderen. Je kunt genieten van de mooiste orchideeën en de schitterend aan gelegde oevers met verschillende planten.
Een ieder vond het een leuke ervaring en wij zijn zeker van plan om er nog een keer naartoe te gaan.