Midzomernachtduik

Psychedelische effecten tijdens de midzomernachtduik.

Onze vereniging Galathea heeft 21 juni meegewerkt aan de Midzomernachtduik in het Almelose zwembad. Dit was georganiseerd door Sportbedrijf Almelo i.s.m.” Almelo Lifestyle Event.”

De Midzomernachtduik is een initiatief van het magazine Zwembad Branche en verwijst naar het midzomernachtfeest, een bekend verschijnsel in met name de Scandinavische landen. Op deze dag viert men dat de zon niet onder gaat. Het midzomernachtfeest is eigenlijk een ode aan de zomer en voor de zwembaden een moment bij uitstek om de zomer in te luiden.

Karel, één van onze instructeurs , heeft plm. 15 duikende leden zo gek gekregen om ook mee te doen. In plaats van de gebruikelijke clubduik in de Leemslagenplas kwamen de duikers nu naar het zwembad. Sommigen al om 18.30 uur om kinderen te laten ervaren hoe het is om onder water te kunnen ademen. Op vrijdag is er rond die tijd altijd onderwaterdisco. Nu was er dus wat extra’s te beleven. Ouders en grootouders keken vanaf de kant mee en maakten foto’s.

Zelf had ik mijn camera mee voor de onderwaterfoto’s . Gerrit maakte ook filmbeelden onder water.

Als slotstuk van het buitengebeuren hebben we met alle duikers in de schemering een psychedelische sfeer geschapen onder water. Met veel luchtbellen uit je octopus en gekleurde plastic vellen kun je leuke effecten creëren.

Op deze manier kan een clubavond ook ingevuld worden.