Ladiesday 2014

Ladiesday Galathea 2014: zonnig en gezellig!

Gemakkelijk, relaxed duiken met de vrouwen van Galathea. Dat is waar de ladiesday elk jaar weer om draait. Een middag bedoeld om te duiken en kletsen. Uiteraard ontbrak koffie met appeltaart ook dit jaar niet.

Het is een traditie die we bij Galathea graag in stand houden. Eens in het jaar worden alle vrouwen, waaronder de vrouwen/vriendinnen/dochters van alle mannelijke leden, uitgenodigd voor de Galathea Ladiesday. Afgelopen zaterdag 13 september was het weer zo ver.

Met vier duikers en drie niet-duikers vormden we weer een mooi clubje. Rond kwart over twee gingen de twee buddyparen –Gea & Danielle en Odette & Sinie- te water in het ’t gat van Roelofs te Zutphen. Het duikplan hielden we simpel; 25 minuten rechtdoor en daarna 25 minuten terug. Maximaal een uur en 15 meter diep.

Het zicht was weer prima en de watertemperatuur goed te doen. Gelukkig hadden we dit jaar beter weer dan vorig jaar: een warm zonnetje in plaats van regen. Wel zo fijn voor de drie duikleiders op de kant.

Hoewel het water niet wemelde van het leven was er toch wel wat vis te zien. Maar naast de snoekjes en het kleine spul is de onderwaterwereld van Bronsbergen met recht prachtig te noemen. Een mooie recreatieplas met prachtige leemwanden. Naast de mooie natuur zagen we ook genoeg objecten onderwater, zoals een roeibootje, een fiets en een kooiconstructie vol met plantjes en klein vis.

Ongeveer een uur verder waren beide buddyparen weer bovenwater. De traditie is duidelijk: omkleden, opruimen en daarna….met spoed richting het restaurant! Want ook dit jaar stonden naast de koffie zeven heerlijke punten appeltaart met slagroom klaar. Wederom een gezellige dag met een mooie duik.

Volgend jaar zijn we natuurlijk weer van de partij met een nieuwe editie van de Galathea ladiesday. Een nóg specialere dag dan de voorgaande edities want naast duiken en appeltaart eten heeft de evenementencommissie een extra activiteit in petto. We gaan dan namelijk ook glasblazen. Alle vrouwelijke leden en vrouwen/vriendinnen/dochters van onze mannelijke leden zijn van harte welkom. De datum voor deze dag staat vast op zaterdag 12 september. Heb je dan nog niks te doen? Geef de evenementencommissie een seintje en kom ook!