Galathea was weer eens in Zeeland

Vrijdag 25 t/m zondag 27 mei was er door de EC weer een duikweekend georganiseerd. Dit keer had ik er geen bemoeienis mee. Het was goed georganiseerd en de Zeelandapp. deed zijn werk ook goed.

Een korte reconstructie van dit weekend:

Vrijdagmiddag waren er al 4 duikers , die sepia’s wilden zien bij de Bergse Diepsluis. Wel leuke duiken, maar geen sepia’s.

Paul en Harry maakten nog een duik bij Zijpe Goudzwaardweg.

Arjan wist een adresje in Scharendijke waar we goed konden eten.

Daarna de nachtduik bij het koepeltje. Dit keer vrij veel duikers. In voorgaande jaren waren we vaak alleen.  Toch veel gezien. Vooral veel kleine sepiola’s. Er zijn ook een filmpjes van; zie onze Facebookpagina Galathea Almelo.  Daarna (inmiddels was het zaterdag en dus Martin’s verjaardag) nog een paar drankjes in huisje 1.

De volgende dag naar den Osse haven. Bij de Kerkweg was het veel te druk. Weliswaar een eind lopen, maar verder toch wat minder druk.

’s Middags met een snelle RIB naar Ouddorp Haven. Nu eens niet moeizaam te water, maar simpel met een voorwaartse koprol. Op de terug weg een wedstrijdje met een andere RIB, die we natuurlijk glansrijk wonnen. Hier het filmpje wat ik heb gemaakt

Bij de Green Parrot was een stoel versierd voor de jarige. Tegen tienen gingen drie diehards weer een nachtduik maken. De rest dook ook onder, maar niet in het water.

De feestvierders kregen rond middernacht de schrik van hun leven. Er werden duikers vermist. Het zou toch niet…..?

Maar toen deze duikers bij de auto de roodgloeiende mobieltjes beantwoordden, was die angst ook weer weg. Helaas kunnen we dat niet zeggen voor de duikers die dat weekend niet meer terug kwamen. Blijft toch schrikken als je zoiets hoort!

Na wederom een korte nacht werd het zondag. Sommigen hadden last van de spreekwoordelijke kater. Er was weer een hoop lol en nog veel meer…. Maar ik heb het alleen maar van horen zeggen.

Nog een duik bij de Bergse Diepsluis om het af te leren en het weekend was weer voorbij.

We hebben vele variaties in het weer gezien. Zeevlam (zoek maar op Google), warm weer en onweer tijdens en vlak na de laatste duik.

Dank voor de organisatoren.

Harry