Film- en dia avond 2013

Zoals elk jaar is er nu op een zaterdagavond in November weer van alles te doen in het Clubgebouw.

Het is weer de jaarlijkse filmavond. Diverse filmverslagen van duikreizen , die door leden zijn gemaakt het afgelopen jaar passeren de revue.Om 20.15 uur zijn er plm. 20 personen aanwezig.  Jan opent de bijeenkomst en neemt het programma door.  De rode draad is : het verleden; het heden en de toekomst.

Het verleden:

Film 1:
Verslag van de duikreis naar Egypte.  Mooie scherpe beelden gemaakt in coproductie door Kees en Gerrit. Kant en bootduiken. De Thistlegorm en The Blue Hole zijn twee van de duiklocaties,  die bezocht zijn. Irma beleefde haar Maidentrip, maar met hulp van haar buddy’s verliep alles vlotjes.

Film 2:
De duikreis naar Nordhausen in de voormalige DDR. Een filmverslag van Kees van 2 duiken in de Sundhaüsersee, met o.a. de onderwaterstad Nordhusia.

Van de grote edelkreeften in de Mówesee ,was alleen een fotoverslag van Harry. Soms vrijzwemmend, soms met velen samen in een hol. Ze zijn nogal wat groter dan onze zoetwaterkreeften en zijn niet bang uitgevallen.
Op zaterdag avond de voetbalwedstrijd op een groot scherm in het hotel, samen met de lokale bevolking. Een Nederlander in buitenlandse dienst maakte het winnende doelpunt.

Film 3:
Jan, Kees en DJ zijn met 3 anderen naar Scapaflow geweest. Heel veel immense wrakken. Ofwel in de woorden van Jan: “Staal; staal en nog eens staal. ”   Veel stroming en  veel kelpwouden.  De film is opgedragen aan 2 vermiste duikers , die door deze duikgroep levenloos terug gevonden is. Indrukwekkend.

Het heden (nabije toekomst):
Filmverslag van Dick Speelman over het afzinken van de UK 269 en beelden van het schip op de bodem. De reden is het 10 – jarig jubileum. Op 17 januari 2004 is de UK afgezonken.
Om dit te vieren worden er logboekstempels gemaakt. Ook zal er op de UK een gastenboek in de kist worden gelegd. Bezoekers kunnen zich daar  registreren. Verder  zullen andere verenigingen uitgenodigd worden om dit met ons te vieren.  Het concrete programma volgt nog; mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

De toekomst:

In 2015 is het 35 jarig jubileum van Galthea.  Zijn we in 2010 naar Spanje geweest; nu staat Gozo op het programma. We blijven dus in de Middellandse zee.
Een promotiefilm van Calypso divers moet ons alvast in de juiste stemming brengen. Bootduiken met RIBS of een grote boot. Er zijn wrakken te beduiken en ook grotduiken zijn mogelijk.
Voor niet duikende mensen is er ook genoeg te beleven.

De hapjes tussendoor waren weer van Dirk Jaap Otten. Waarvoor dank. Ze smaakten  heerlijk.
Het was zo weer ruim na elven, toen de mensen weer huiswaarts gingen. Ook dit is Galathea. Ook boven water kunnen ze zich vermaken.
Het gezegde:  “Er is meer dan duiken, maar ik zou alleen niet weten wat ” , gaat dus niet altijd op.