Duiken, en wandelen met de hond

Duiken, en wandelen met de hond.

Na een duik ergens eind 2013 was ik met Jan Westerink aan het praten over mijn honden en wat ik er zoal mee deed aan opleidingen en trainingen.

Jan merkte toen op dat er ondertussen best veel leden waren met 1 of meer honden en dat het misschien best leuk zou zijn een evenement te organiseren voor duiker en hond….duiken en wandelen met de hond !

Zondag 16 maart ’14 was het zover.  Marloes Brinkhuis was al mooi op tijd bij mij. Duikspul overgepakt in mijn combo’tje, hond Iris achterin en op naar Bussloo.

Jan en Gea waren er al, niet zichtbaar, maar met een lege duikbak naast de auto, eenzame viervoeter Buddy op de achterbank was het ons al snel duidelijk dat zij al kopje onder waren zodat ze later voor ons als Duikleider konden fungeren .

Er kwamen inmiddels steeds meer duikers bij, met en zonder hond, 7 buddyparen werden ingedeeld en de eersten verdwenen onderwater.

We doken bij het bruggetje, waar op dit moment nog niet veel leven waar te nemen was; een paar kreeftjes werden gezien en een flinke snoek.

Jan kwam die dag niet dieper dan 9.9 meter, en Kees haalde toch de 10.2 meter …..

Na het duiken was het omkleden, duikmateriaal opbergen en tussendoor werden de viervoeters verwend door Jan met een plakje leverworst.

We gingen op pad met zo’n 18 wandelaars en 10 honden. Een mooi aantal dus !

Paul had een speciaal ras bij zich, een Golden “Lease” Retriever, genaamd Max ( 2). Max 2 had ook een soortgenoot look a like, deze werd bleek later voor het gemak maar Max 1 genoemd.

 Het was een mooi bont gezelschap aan honden;  Golden Retrievers,een Labradoodle, een Mechelse Herder, een Bearded Collie pup, een hormoon gestuurde West Highland White Terriër en nog een paar andere rassen.

De honden hadden het prima naar hun zin, rennen, zwemmen en gek doen , ze leken wel onvermoeibaar.

De baasjes waren onder het wandelen aan het kletsen en aan het genieten van de honden.

Bijna aan het einde gekomen van de wandeling hebben we eerst nog wat gegeten bij het kioskje om daar het evenement af te sluiten.

Ik heb een geweldige dag gehad, en wat mij betreft is dit zeker voor herhaling vatbaar !!

Iedereen bedankt voor de gezellige en mooie dag !

Foto’s zijn gemaakt door Gea Westerink