Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo https://www.galathea.nl duiken en/of onderwaterhockey in Almelo Sat, 06 Jun 2020 10:08:22 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.2 157132857 Galathea mag weer duiken https://www.galathea.nl/scubabubbels/galathea-mag-weer-duiken/ Sat, 06 Jun 2020 09:46:00 +0000 https://www.galathea.nl/?p=7154 Het bericht Galathea mag weer duiken verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>

Wat een spetterend jubileumjaar had moeten worden wordt door corona behoorlijk gereduceerd.
Maar, gretig bereiden ze zich voor, de duikers van OWSV Galathea voor hun eerste duik in het Grasbroek, nu de RIVM maatregelen wat verruimd worden.

Een erg leuke reportage gemaakt door Aavisie.nl

Het bericht Galathea mag weer duiken verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>
7154
Voorzitter Galathea maakt 100e duik https://www.galathea.nl/scubabubbels/voorzitter-galathea-maakt-100e-duik/ Thu, 04 Jun 2020 09:08:34 +0000 https://www.galathea.nl/?p=7136 Het bericht Voorzitter Galathea maakt 100e duik verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>

De voorzitter van O.W.S.V. Galathea heeft donderdag 4 juni 2020 zijn 100e duik gemaakt. Wat een geweldige duik was dat!! Een aantal hele grote baarzen en snoeken gezien. En als topper een baby snoekje van 8 cm.

Het zicht was super, ook het onderwaterhuis was goed te zien. Ik denk dat het wel 5 meter zicht was. De champagne houden wij nog tegoed!!! Hoop ik….

Voorzitter Galathea maakt 100e duik

Het bericht Voorzitter Galathea maakt 100e duik verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>
7136
OWSV Galathea Almelo 40jarig bestaan Tubantia https://www.galathea.nl/scubabubbels/owsv-galathea-almelo-40jarig-bestaan-tubantia/ Thu, 28 May 2020 09:57:29 +0000 https://www.galathea.nl/?p=7095 Onderstaand het interview van Tubantia met ons bestuurslid Arjan Brink.

Het bericht OWSV Galathea Almelo 40jarig bestaan Tubantia verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>
Onderstaand het interview van Tubantia met ons bestuurslid Arjan Brink.

OWSV Galathea Almelo 40jarig bestaan Tubantia

Het bericht OWSV Galathea Almelo 40jarig bestaan Tubantia verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>
7095
Coronavirus https://www.galathea.nl/scubabubbels/coronavirus/ Fri, 13 Mar 2020 14:27:42 +0000 https://www.galathea.nl/?p=7041 Het bericht Coronavirus verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>

Coronavirus

Het coronavirus (COVID-19) heeft zich verder verspreid over Nederland. Het kabinet heeft daarop nieuwe maatregelen afgekondigd die de uitbraak van het virus moeten indammen. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot het einde van de maand maart.

De volgende twee maatregelen hebben direct effect op OWSV Galathea: Blijf thuis bij gezondheidsklachten, zoals verkoudheid, hoesten of koorts Evenementen met meer dan 100 bezoekers afgelast.

Met grote voorzichtigheid en in het beste belang van onze leden heeft het bestuur besloten om tot aan 31 maart alle trainingsavonden in het zwembad te cancelen. Het zwembad zal op onze trainingstijden ook niet open zijn.

Ook de clubavonden en theorie lessen kunnen wegens hygiënische redenen niet plaatsvinden. Dit betekend dat: De lasergame avond van 14 maart gaat niet door en wordt verplaats naar een andere datum.

Er word overlegd of de droogpak training van 15 maart in de duiktoren te Enschede door gaat. Informatie hierover volgt.

Voor vragen is het bestuur beschikbaar.

Als er nieuws komt vanuit het kabinet en/of de NOB, dan zullen wij opnieuw overleggen en berichten.

Het bericht Coronavirus verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>
7041
Toezichthouder training & Reanimatietraining https://www.galathea.nl/scubabubbels/toezichthouder-training-reanimatietraining/ Mon, 09 Mar 2020 11:10:00 +0000 https://www.galathea.nl/?p=6986 Het bericht Toezichthouder training & Reanimatietraining verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>

Vrijdag 6 maart was er weer de jaarlijkse Toezichthouder Training & Reanimatietraining.

De opkomst was weer geweldig en onder toeziend oog van het Zwembad personeel hebben we de opdrachten voltooid.

De inzet van een ieder was weer geweldig en met de nodige humor hebben we allemaal een prachtige avond gehad.

Een kleine sfeerimpressie. Dank aan Dennis voor de foto’s.

Het bericht Toezichthouder training & Reanimatietraining verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>
6986
Pubquiz avond, 21 februari 2020 https://www.galathea.nl/scubabubbels/pubquiz-avond-21-februari-2020/ Mon, 02 Mar 2020 13:56:02 +0000 https://www.galathea.nl/?p=6853 Het bericht Pubquiz avond, 21 februari 2020 verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>

Pubquiz avond, 21 februari 2020

Vrijdag 21 februari organiseerde de jubileum commissie voor het eerst in de geschiedenis van de club een heuse pubquiz in het clubhuis. Van tevoren hoopten we dat er veel leden mee zouden doen, 20 zou al een mooi aantal zijn, maar er waren maar liefst 32 deelnemers en een groot aantal supporters, totaal 40 mensen!! De deelnemers waren verdeeld over vijf gemixte groepen jeugd, onderwater hockeyers en duikers zodat de kennis goed verspreid was. De quiz bestond uit vijf rondes met uiteenlopende vragen over duikgeschiedenis, Galathea, duikmaterialen, algemene & muziek vragen.

Tussen de rondes door was er de gelegenheid om een hapje en drankje te halen aan de bar! Bij het nakijken van de quizvragen zagen we dat het met de algemene kennis van onze leden wel goed zit! Er werd natuurlijk gespeeld voor eeuwige club roem, maar er waren ook nog wat echte prijzen te verdelen. Wij als jubileum commissie vonden het een erg geslaagde en gezellige avond en hopen dat er bij een volgend evenement weer veel Galatheanen mee zullen doen. Bedankt zover.

Ps. Na afloop werden er nog wat snorkelduikers in het zonnetje gezet met hun behaalde diploma’s door Karel Wijermars.

Groet,
Martin & Sebastiaan namens de jubileumcommissieHet bericht Pubquiz avond, 21 februari 2020 verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>
6853
Overlijden erelid Wim Boks https://www.galathea.nl/scubabubbels/overlijden-erelid-wim-boks/ Mon, 17 Feb 2020 12:26:42 +0000 https://www.galathea.nl/?p=6816 Het bericht Overlijden erelid Wim Boks verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>

10 februari j.l. bereikte ons het trieste bericht dat ons ere-lid Wim Boks was overleden.

We willen Wim Boks hier herdenken middels het herplaatsen uit het archief van het persbericht omtrent het toekennen van zijn welverdiende Galathea ere lidmaatschap.

We verliezen in hem een van de leden van het eerste uur die ontzettend veel betekent heeft voor onze vereniging.

Op zaterdag 8 september 2012 is Wim Boks benoemd tot erelid van onderwatersportvereniging Galathea. Het bestuur en de leden hebben deze eretitel uitgereikt vanwege de grote actieve inzet en betrokkenheid van Wim Boks sinds de oprichting van OWSV Galathea in mei 1980. Tijdens de benoeming van Wim Boks tot erelid overhandigde de voorzitter van OWSV Galathea een glazen sculptuur. Wim Boks is na zijn opleiding tot brandweerduiker en sportduiker vrijwel direct na de oprichting van OWSV Galathea lid geworden. Vanaf het begin is Wim actief geweest als trainer en instructeur bij het opleiden van Galatheanen. Tevens heeft Wim in de loop van de jaren vele officiële functies bekleed binnen OWSV Galathea. In 1984 is op zijn initiatief Galathea’s jeugdafdeling opgericht en dat was direct een groot succes. Eerst als snorkelgroep, later in combinatie met het jeugdduiken. In 2005 ontving Wim de egards voor zijn 25-jarig lidmaatschap. Tot op de dag van vandaag, ook al ging later het eigenlijke persluchtduiken fysiek niet meer, is Wim betrokken gebleven.

Afgelopen vrijdag 14 februari hebben we aan de rand van het zwembad Wim herdacht door 1 minuut stilte voor hem te houden.

Het bericht Overlijden erelid Wim Boks verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>
6816
Nieuwjaarswandeling 2020 https://www.galathea.nl/scubabubbels/nieuwjaarswandeling-2020/ Sun, 02 Feb 2020 13:21:22 +0000 https://www.galathea.nl/?p=6551 Het bericht Nieuwjaarswandeling 2020 verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>

Zondag 26 februari was de jaarlijkse nieuwjaar wandeling.

Een kleine sfeerimpressie kun je hier bekijken

Het bericht Nieuwjaarswandeling 2020 verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>
6551
Hoe schoon of vervuild is jouw omgeving? https://www.galathea.nl/scubabubbels/hoe-schoon-of-vervuild-is-jouw-omgeving/ Mon, 27 Jan 2020 13:10:57 +0000 https://www.galathea.nl/?p=6405 Het bericht Hoe schoon of vervuild is jouw omgeving? verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>

Hoe schoon of vervuild is jouw omgeving?

Journalisten van de regionale dagbladen de Gelderlander, de Stentor en Tubantia gaan dat een jaar lang gezamenlijk en grondig uitzoeken in het project Het Schone Oosten om te onderzoeken hoe schoon onze omgeving is waar we wonen.

Eén van de onderdelen die onderzocht gaan worden is het watermilieu. Om het voor het voor alle lezers van de krant interessant te houden, wordt het onderzoek van het watermilieu gehouden in het Twentekanaal. Dit kanaal stroomt door het hele gebied van de drie kranten.
Wij als Galathea gaan hierbij actief helpen. Als duikers kunnen we ons op een leuke manier verdiepen in het onderwatermilieu op langere termijn. Daarnaast bied het voor de vereniging een unieke kans om ons te profileren.

Inmiddels zijn er opnames van een promotiefilm voor het onderzoek gemaakt. Enkele leden van Galathea functioneerde als filmsterren op deze promotie film. Hoe de film eruit gaat zien….. De tijd zal het leren. Er zijn echter wel foto’s gemaakt van de opnames.

Zie voor meer info van het onderzoek:

Het bericht Hoe schoon of vervuild is jouw omgeving? verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>
6405
Oudjaarduik 2019 https://www.galathea.nl/scubabubbels/oudjaarduik-2019/ Thu, 02 Jan 2020 17:44:25 +0000 https://www.galathea.nl/?p=5749 Het bericht Oudjaarduik 2019 verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>

Afgelopen dinsdag 31 december 2019 was de traditionele oudjaarsduik! Jan was weer superdruk geweest om de befaamde oliebollen en appelflappen!  Thanks to de inzet van iedereen was er ruim voldoende aandacht voor de inwendige mens!  Iedereen super bedankt voor jullie inzet! Vele handen maken ….

Een kleine sfeerimpressie …

Het bericht Oudjaarduik 2019 verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>
5749