Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo https://www.galathea.nl duiken en/of onderwaterhockey in Almelo Mon, 21 Sep 2020 13:19:36 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.1 157132857 Het Mysterie van de verdwenen Waterfiets – Tubantia https://www.galathea.nl/scubabubbels/het-mysterie-van-de-verdwenen-waterfiets-tubantia/ Mon, 21 Sep 2020 13:07:56 +0000 https://www.galathea.nl/?p=7315 Het bericht Het Mysterie van de verdwenen Waterfiets – Tubantia verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>

Tubantia heeft een leuk stuk geschreven in de krant van maandag 21 september.

Lees het stuk Duikers kunnen mysterie verdwenen waterfiets in almelo niet ontrafelen

Het bericht Het Mysterie van de verdwenen Waterfiets – Tubantia verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>
7315
Het Mysterie van de verdwenen Waterfiets – StadsFotograaf Almelo https://www.galathea.nl/geen-categorie/het-mysterie-van-de-verdwenen-waterfiets-stadsfotograaf-almelo/ Sat, 19 Sep 2020 13:14:25 +0000 https://www.galathea.nl/?p=7323 Ook StadsFotograaf Almelo heeft een aantal foto’s gemaakt van het Mysterie van de verdwenen Waterfiets :-) Bekijk zijn reportage op de Facebookpagina van StadsFotograaf Almelo

Het bericht Het Mysterie van de verdwenen Waterfiets – StadsFotograaf Almelo verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>
Ook StadsFotograaf Almelo heeft een aantal foto’s gemaakt van het Mysterie van de verdwenen Waterfiets :-)

Bekijk zijn reportage op de Facebookpagina van StadsFotograaf Almelo

Het bericht Het Mysterie van de verdwenen Waterfiets – StadsFotograaf Almelo verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>
7323
Het Mysterie van de verdwenen Waterfiets – eigen verslag https://www.galathea.nl/scubabubbels/het-mysterie-van-de-verdwenen-waterfiets-eigen-verslag/ Sat, 19 Sep 2020 11:50:09 +0000 https://www.galathea.nl/?p=7269 Het bericht Het Mysterie van de verdwenen Waterfiets – eigen verslag verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>

Op zaterdag 19 september heeft onze duikclub een zoek en berging actie uitgevoerd naar een verdwenen waterfiets van Jeroen Bos eigenaar van restaurant Stadslab te Almelo . Een van zijn waterfietsen is spoorloos, gezonken of ontvreemd .Op zijn verzoek hebben wij de plas voor zijn bedrijf aan de Sluiskade NZ ,onder de waterspiegel uitgekamd .

Zoeken en Bergen

In onze duikvereniging is expertise aanwezig om zo ’n actie uit te voeren .De vijver omvat een grootte ongeveer 45 bij 125 meter, met een diepte van 2,5 meter .Dat is een behoorlijke badkuip met water met een verbinding met het Almelo – Nordhoorn kanaal .We hebben verschillende zoekpatronen onder de loep genomen .
Voor deze locatie vonden onze project leiding Wal tot Wal de beste optie, met een plan B als reserve.

Na het opnemen van de vijver hebben wij het zoek en berging gepresenteerd aan onze duikers. Wij hebben de actie uitgevoerd met 10 duikers .Te weten 1 oppervlakte coördinator, deze leidt de duik en 1 veld assistente .Beide gepositioneerd aan een van de lange zijden. Samen houden zij ook zicht op de veiligheid van de zoekactie . Zo weten zij precies welke duikers in het water zijn en wat hun lucht voorraad is, en zij kunnen hulp verlenen. Het water is verdeeld in vakken van 15 meter bij 45 meter , gemarkeerd met vlaggen .

Jeugd

Voorafgaand aan de duikers heeft onze jeugd -magneetvis afdeling de plas ” afgetast” naar de mogelijke vindplaats van een groot object .Ik hoor u denken: magneetvissen naar een polyester-boot , wat heeft dat voor zin ? Dat zal ik u vertellen . Onze leden hebben een goede werp techniek , En zijn zo instaat onregelmatigheden onderwater te traceren . Die plaatsen worden dan gemarkeerd met een boei , zodat de duikers daar gericht kunnen kijken. Dit keer zonder succes .

De Duik

Onze coördinator Gerard stuurde eerst 2 ” verkenners ” door de plas .Zij inventariseerden o.a. de diepte, zicht en bodemgesteldheid. Na de briefing start de zoekactie . De start was bij de ” Weverij ” Acht duikers op lijn , de buitenste 2 bepalen koers met behulp van kompas. En houden de volglijn strak . Daar achter volgen 6 duikers de lijn en zoeken met hun lamp de bodem af. Hier en daar probeerde planten zich door het zand een weg naar boven te vinden .Vanaf de strandzijde daalden wij af in de diepte en weer omhoog aan de kade van het Stadslab . Verplaatsen , draaien en weer terug. Zo hebben wij de hele plas doorzocht . En zelfs een stuk van het Almelo-Nordhoornkanaal. Daar was rijke begroeiing en vissen kruisen onze lampen. Na deze zoektocht Karel en zijn buddy Dirkjaap , 2 van ons de plas nog eens met onze metaal- detectoren doorkruist, maar geen goud gevonden.

Resultaat

De waterfiets hebben we niet gevonden , hij ligt er niet ! Met die boodschap namen wij plaats op het terras aan de kade. Daar werden wij door Jeroen getrakteerd op koffie , fris en eigen gemaakte bitterballen .

Op naar ons clubhuis aan de Sluiskade zz om de flessen weer te voorzien van lucht voor onze volgende duik . Op vrijdag 3 oktober start onze zwembad-training en opleiding in het Sportpark Almelo .

Kijk op onze websites www.galathea.nl

Het bericht Het Mysterie van de verdwenen Waterfiets – eigen verslag verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>
7269
Komt verdwenen waterfiets boven water https://www.galathea.nl/scubabubbels/komt-verdwenen-waterfiets-boven-water/ Wed, 16 Sep 2020 13:12:18 +0000 https://www.galathea.nl/?p=7319 Het bericht Komt verdwenen waterfiets boven water verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>

Leuk stuk in de Aavisie inzake de verdwenen waterfiets

Lees het stuk Komt verdwenen waterfiets boven water

Het bericht Komt verdwenen waterfiets boven water verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>
7319
Galathea mag weer duiken https://www.galathea.nl/scubabubbels/galathea-mag-weer-duiken/ Sat, 06 Jun 2020 09:46:00 +0000 https://www.galathea.nl/?p=7154 Het bericht Galathea mag weer duiken verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>

Wat een spetterend jubileumjaar had moeten worden wordt door corona behoorlijk gereduceerd.
Maar, gretig bereiden ze zich voor, de duikers van OWSV Galathea voor hun eerste duik in het Grasbroek, nu de RIVM maatregelen wat verruimd worden.

Een erg leuke reportage gemaakt door Aavisie.nl

Het bericht Galathea mag weer duiken verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>
7154
Voorzitter Galathea maakt 100e duik https://www.galathea.nl/scubabubbels/voorzitter-galathea-maakt-100e-duik/ Thu, 04 Jun 2020 09:08:34 +0000 https://www.galathea.nl/?p=7136 Het bericht Voorzitter Galathea maakt 100e duik verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>

De voorzitter van O.W.S.V. Galathea heeft donderdag 4 juni 2020 zijn 100e duik gemaakt. Wat een geweldige duik was dat!! Een aantal hele grote baarzen en snoeken gezien. En als topper een baby snoekje van 8 cm.

Het zicht was super, ook het onderwaterhuis was goed te zien. Ik denk dat het wel 5 meter zicht was. De champagne houden wij nog tegoed!!! Hoop ik….

Voorzitter Galathea maakt 100e duik

Het bericht Voorzitter Galathea maakt 100e duik verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>
7136
OWSV Galathea Almelo 40jarig bestaan Tubantia https://www.galathea.nl/scubabubbels/owsv-galathea-almelo-40jarig-bestaan-tubantia/ Thu, 28 May 2020 09:57:29 +0000 https://www.galathea.nl/?p=7095 Onderstaand het interview van Tubantia met ons bestuurslid Arjan Brink.

Het bericht OWSV Galathea Almelo 40jarig bestaan Tubantia verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>
Onderstaand het interview van Tubantia met ons bestuurslid Arjan Brink.

OWSV Galathea Almelo 40jarig bestaan Tubantia

Het bericht OWSV Galathea Almelo 40jarig bestaan Tubantia verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>
7095
Coronavirus https://www.galathea.nl/scubabubbels/coronavirus/ Fri, 13 Mar 2020 14:27:42 +0000 https://www.galathea.nl/?p=7041 Het bericht Coronavirus verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>

Coronavirus

Het coronavirus (COVID-19) heeft zich verder verspreid over Nederland. Het kabinet heeft daarop nieuwe maatregelen afgekondigd die de uitbraak van het virus moeten indammen. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot het einde van de maand maart.

De volgende twee maatregelen hebben direct effect op OWSV Galathea: Blijf thuis bij gezondheidsklachten, zoals verkoudheid, hoesten of koorts Evenementen met meer dan 100 bezoekers afgelast.

Met grote voorzichtigheid en in het beste belang van onze leden heeft het bestuur besloten om tot aan 31 maart alle trainingsavonden in het zwembad te cancelen. Het zwembad zal op onze trainingstijden ook niet open zijn.

Ook de clubavonden en theorie lessen kunnen wegens hygiënische redenen niet plaatsvinden. Dit betekend dat: De lasergame avond van 14 maart gaat niet door en wordt verplaats naar een andere datum.

Er word overlegd of de droogpak training van 15 maart in de duiktoren te Enschede door gaat. Informatie hierover volgt.

Voor vragen is het bestuur beschikbaar.

Als er nieuws komt vanuit het kabinet en/of de NOB, dan zullen wij opnieuw overleggen en berichten.

Het bericht Coronavirus verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>
7041
Toezichthouder training & Reanimatietraining https://www.galathea.nl/scubabubbels/toezichthouder-training-reanimatietraining/ Mon, 09 Mar 2020 11:10:00 +0000 https://www.galathea.nl/?p=6986 Het bericht Toezichthouder training & Reanimatietraining verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>

Vrijdag 6 maart was er weer de jaarlijkse Toezichthouder Training & Reanimatietraining.

De opkomst was weer geweldig en onder toeziend oog van het Zwembad personeel hebben we de opdrachten voltooid.

De inzet van een ieder was weer geweldig en met de nodige humor hebben we allemaal een prachtige avond gehad.

Een kleine sfeerimpressie. Dank aan Dennis voor de foto’s.

Het bericht Toezichthouder training & Reanimatietraining verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>
6986
Pubquiz avond, 21 februari 2020 https://www.galathea.nl/scubabubbels/pubquiz-avond-21-februari-2020/ Mon, 02 Mar 2020 13:56:02 +0000 https://www.galathea.nl/?p=6853 Het bericht Pubquiz avond, 21 februari 2020 verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>

Pubquiz avond, 21 februari 2020

Vrijdag 21 februari organiseerde de jubileum commissie voor het eerst in de geschiedenis van de club een heuse pubquiz in het clubhuis. Van tevoren hoopten we dat er veel leden mee zouden doen, 20 zou al een mooi aantal zijn, maar er waren maar liefst 32 deelnemers en een groot aantal supporters, totaal 40 mensen!! De deelnemers waren verdeeld over vijf gemixte groepen jeugd, onderwater hockeyers en duikers zodat de kennis goed verspreid was. De quiz bestond uit vijf rondes met uiteenlopende vragen over duikgeschiedenis, Galathea, duikmaterialen, algemene & muziek vragen.

Tussen de rondes door was er de gelegenheid om een hapje en drankje te halen aan de bar! Bij het nakijken van de quizvragen zagen we dat het met de algemene kennis van onze leden wel goed zit! Er werd natuurlijk gespeeld voor eeuwige club roem, maar er waren ook nog wat echte prijzen te verdelen. Wij als jubileum commissie vonden het een erg geslaagde en gezellige avond en hopen dat er bij een volgend evenement weer veel Galatheanen mee zullen doen. Bedankt zover.

Ps. Na afloop werden er nog wat snorkelduikers in het zonnetje gezet met hun behaalde diploma’s door Karel Wijermars.

Groet,
Martin & Sebastiaan namens de jubileumcommissieHet bericht Pubquiz avond, 21 februari 2020 verscheen eerst op Onderwatersport Vereniging Galathea Almelo.

]]>
6853