halloweenclubhuis 11

Halloween in Almelo

Op 27 oktober gaan we weer griezelen in Almelo: het is Halloween! Hoog tijd om je scary outfits af te stoffen en schmink uit de kast te trekken.

Wat is er te doen tijdens Halloween in Almelo?

Is bij jou de voorpret al begonnen? Kan je niet wachten om de zwarte vleugels uit de kast te trekken voor een Black Swan costume of heb je je trainingspak al klaarliggen om in Squid Game outfit te gaan? Dan is er goed nieuws, want er is van alles te doen tijdens Halloween in Almelo.

Het belooft weer een spannende, griezelende koopavond te worden in de binnenstad. Er zijn verschillende (gratis) activiteiten te doen voor jong en oud. Naast de activiteiten, kan je ook shoppen in de winkels. Die zijn tot 21.00 zijn geopend.

Vorig jaar kon kon je je bijvoorbeeld laten schminken, stond er een draaimolen en kon je rondlopen in The Pirates War bij het Hookhoes. Het is nog even afwachten welke activiteiten er dit jaar te doen zijn. Hou hiervoor de Facebook van Halloween Almelo of die van Van Katoen en Nu in de gaten.

Zo scoor je een goede Halloween outfit in Almelo

Online zijn er genoeg Halloween outfits te vinden, maar je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen bij Liroz of zelf een outfit maken. Het makkelijkste is misschien wel een spook-kostuum. Pak een oud laken, knip er twee gaten in ter hoogte van je ogen en klaar is Kees! Een andere makkelijke outfit is bijvoorbeeld een mummy outfit: wikkel jezelf in verbandrolletjes en schmink je gezicht wit.

Wat wordt er eigenlijk gevierd met Halloween?

Het woord Halloween komt van ‘All Hallows’Even‘, dit is de avond voor Allerheiligen. Dat feest komt voort uit het Keltische ‘Samhain‘. De Kelten geloofden dat de geesten tijdens dit feest, het Keltisch nieuwjaar, terugkwamen uit de dood.

Om spoken en boze geesten voor de gek te houden verkleedden de Kelten zich en staken ze een groot vuur aan. Ook zetten ze eten bij de graven neer om geesten op het kerkhof te houden. Ierse immigranten namen deze tradities in de negentiende eeuw mee naar de Verenigde Staten. Hier is dit oude gebruik uitgegroeid tot het huidige Halloweenfeest.

Wil je dit jaar ook meedoen met alle gezelligheid stuur dan even een appje naar René Hegeman.

The event is finished.