Clubduik / 11 plassentocht 5 december 2021

We gaan naar de plas Gasselterveld. En wij verzamelen hier om 10.00 uur. De regels en adres voor deze plas staan hier onder.

Let op, wij zijn als Galathea lid van de nndf. Het is belangrijk dat elke auto een inrij en parkeerontheffing (pasje) heeft. Deze dient elke duiker zelf aan te vragen. Ook moet elke duiker zichzelf aanmelden op deze dag/duikstek!!!

Gasselterveld

Het Gasselterveld is een ca. 85 ha groot meer met een diepte van 30 meter. Het meer ligt midden in de boswachterij Gieten-Borger, westelijk van het dorp Gasselte.

Het meer werd tot en met 2013 gebruikt als zandwinlocatie en de toegang was altijd strikt verboden. De plas is daarna in beheer van Staatsbosbeheer (SBB) gekomen. Door het schone witte zand is het water, tot op grote diepte, vaak erg helder. De duikplek is goed met de auto te bereiken en parkeren kan vlak aan de waterkant. Nachtduiken is niet toegestaan.

Met SBB hebben we als NNDF afspraken gemaakt over de duikstek, leden van NNDF-verenigingen mogen hier duiken. Hieraan is wel een aantal voorwaarden verbonden.

Om te mogen duiken bij Gasselterveld moet je:

 1. in het bezit zijn van een inrij en parkeerontheffing. Lees hieronder hoe je in het bezit komt van een vergunning.
 2. vooraf melding van je duik maken. Dit doe je via dit www.nndf.nl Na invullen en verzenden hoef je niet te wachten op een bevestiging, je kunt op het aangegeven tijdstip gaan duiken.

De inrij en parkeerontheffing moet zichtbaar onder de voorruit van de auto geplaatst worden. Per auto heb je een ontheffing nodig! Leden van NNDF verenigingen kunnen deze bij hun eigen bestuur aanvragen.

Duikreglement Gasselterveld:

 • Duiken is alleen toegestaan voor leden van de NNDF of duikers met een inrij- en parkeerontheffing van de NNDF. Deze zijn aan te vragen bij het secretariaat van de vereniging waar men lid van is. Indien je geen lid bent van een vereniging kun je een jaarvergunning voor € 10,- aanvragen bij het secretariaat van de NNDF.
 • Om in het Gasselterveld te mogen duiken is registratie voor aanvang van de duik verplicht via https://www.nndf.nl/duik-gasselterveld-melden/
 • De toegangsweg (inclusief trailerhelling) dient altijd vrij gehouden te worden i.v.m. toegang hulpdiensten.
 • De inrij- en parkeerontheffing van de NNDF moet zichtbaar onder de voorruit van ALLE auto’s liggen. Per auto is dus een aparte ontheffing nodig.
 • Alleen met de inrij- en parkeerontheffing is het toegestaan om in het bos te rijden en bij de plas te parkeren.
 • Het is niet toegestaan om het bos in te rijden tussen zonsondergang en zonsopkomst. Nachtduiken is niet toegestaan.
 • Het is niet meer toegestaan om te duiken op de oude locatie in het bos, parkeren is uitsluitend toegestaan op de op de kaart aangegeven locatie.
 • De inrij- en parkeerontheffing is niet overdraagbaar en vervalt als de vereniging geen lid meer is van de NNDF.
 • Duiken is uitsluitend op eigen risico.

Route naar de parkeerplaats:

Rij de vanaf Kruising Houtvester-Jansenweg / Bosweg de Rendierjagerweg in.

Hier staan borden verboden toegang en een slagboom. Duikers met een NNDF inrij- en parkeerontheffing mogen de slagboom openen en hier inrijden.

Ga na ongeveer 700 meter op de Rendierweg links af de zandweg op. LET OP! De weg loopt bol.

Ga vervolgens na 290 meter weer links en dan vind je rechts de locatie om de auto te parkeren.

BLOKKEER DE TRAILER HELLING NIET!!!
Coördinaten:
Afslag Rendierjagerweg : N 52 58 34.9, E 6 45 6.2
Parkeerplaats : N 52 58 17.3, E 6 44 41.1
Instap : N 52 58 15.6, E 6 44 41.2

The event is finished.